Filtrovaná káva
E-kniha

PŘÍPRAVA FILTROVANÉ KÁVY NABÍRÁ NA POPULARITĚ PO CELÉM SVĚTĚ. ZAČTĚTE SE DO JEDINEČNÉHO PRŮVODCE VŠEMI METODAMI PŘÍPRAVY FILTROVANÉ KÁVY, KTERÉ EXISTUJÍ. Autorka Petra... Čítať viac

Vydavateľstvo
CPRESS, 2022
Počet strán
248

PŘÍPRAVA FILTROVANÉ KÁVY NABÍRÁ NA POPULARITĚ PO CELÉM SVĚTĚ. ZAČTĚTE SE DO JEDINEČNÉHO PRŮVODCE VŠEMI METODAMI PŘÍPRAVY FILTROVANÉ KÁVY, KTERÉ EXISTUJÍ. Autorka Petra Střelecká je zakladatelkou kavárny a pražírny kávy... Čítať viac

  • PDF
  • Čeština

17,11 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

PŘÍPRAVA FILTROVANÉ KÁVY NABÍRÁ NA POPULARITĚ PO CELÉM SVĚTĚ. ZAČTĚTE SE DO JEDINEČNÉHO PRŮVODCE VŠEMI METODAMI PŘÍPRAVY FILTROVANÉ KÁVY, KTERÉ EXISTUJÍ.
Autorka Petra Střelecká je zakladatelkou kavárny a pražírny kávy Industra Coffee v Brně, oceňovanou baristkou na světových soutěžích a lektorkou kávových kurzů. Ve své knize se s vámi podělí nejen o své zkušenosti s přípravou kávy ale také o to, jaké to je otevřít si kavárnu na „špatném“ místě a jak se vlastně dobrá kavárna pozná. Najdete zde i spoustu receptů na kávové drinky nebo dezerty, na které se do Industry sjíždí hosté až z Prahy.
Čítať viac
Počet strán
248
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1574161
Ilustrácie
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
CPRESS
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

1 hodnotenie

0
1
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

27.6.2022
Keďže sa filtrovaná výberová káva stala mojim obľúbeným nápojom, rada sa o nej dozvedám viac. Najnovšie vyšla v ČR kniha Filtrovaná káva od Petry Streleckej, zakladateľky brnenskej Industra Coffee. Ktorá nie je iba o filtrovanej káve. Nájdete tam i recepty. Na koláče! Ale ono to nakoniec nie je na škodu. Ak sa o výberovú kávu zaujímate dlhšie, veľa nového sa určite nedozviete. No kniha môže perfektne fungovať u ľudí, ktorí chodia do kaviarne a chceli by poznať to pozadie, čo odlišuje výberovú kávu od tej, ktorú kúpiť v supermarkete (alebo v Starbucks). Aký je jej pôvod a cesta do strednej Európy. Prečo sa už praží svetlejšie a aké sú možnosti filtrovania a prípravy. Ako si ju pripraviť doma, aké pomôcky k tomu treba s odporúčaním na konkrétne. Kam pokračovať, keď sa chcete vzdelávať ďalej. Pretože toto je naozaj len intro. Mne spočiatku nesedel štýl, mala som pocit, že by sa kľudne mohla volať Industra Story. A tým nemyslím prvú kapitolu, no tých osobných vsuviek tam bolo akosi veľa. Do veľkej miery ale za to mohli moje očakávania. Toto predsa nie je ďalšia kniha o káve pre laikov. Teda svojim spôsobom je, ale nakoniec musím uznať, že je to vlastne prijemne napísaná kniha ktorá si čitateľov môže získať práve tým, že je tak osobná. Industru pozná asi každý v Brne, kto pije (kvalitnú) kávu. Petra má úspechy aj na súťažiach. A kávová kultúra sa v ČR i na Slovensku vyvíja práve týmto smerom, takže mnohým môže objasniť, čo je to vlastne za trend a prečo i v malých mestečkach vznikajú pražiarne a kaviarne s výberovou kávou. K tomu pekné fotky a recepty a príbeh jednej kaviarne. Čítať viac

Vydavateľstvo CPRESS

Čítať viac

„Existuje teória, ktorá tvrdí, že ak raz niekto zistí, prečo a načo presne je vesmír, ten sa okamžite vyparí a nahradí ho niečo ešte oveľa bizardnejšie a nevysvetliteľnejšie. Existuje aj druhá teória, ktorá tvrdí, že sa to už stalo. “